woensdag 31 juli 2024

Taos

Snel geregeld
Deze keer dus geen douane en alleen de koffers oppikken waarna we naar de auto verhuurders liepen. Hier werden de papieren geregeld en weigerden we de aangeboden toll pas met de mededeling dat we al een Visitor Toll Pass hadden.

In Orlando geen bus naar de auto´s maar gewoon de weg oversteken naar de parkeergarage waar wij een Volkswagen Taos in ontvangst namen die ons vervoer van de vakantie zou worden.

dinsdag 30 juli 2024

Volgende vlucht

Nummer twee
 Na het gebruikelijke hangen op het vliegveld was het tijd om aan boord te gaan voor onze tweede vlucht in een toestel dat en een stuk kleiner was en dat bomvol zat.

Het was een korte vlucht van twee uur dus er was alleen tijd voor een drankje aan boord maar dat ging behoorlijk moeizaam. Er was heel veel turbulentie dus zelfs de crew moest gaan zitten waardoor de bediening meerdere malen gestopt werd. Mijn Dr. Pepper kreeg ik bijna tien we de landing gingen inzetten dus die ging zeker niet op maar het belangrijkste was dat we nu echt konden beginnen met de vakantie.

maandag 29 juli 2024

Philadelphia airport

Top
Na de landing konden we van boord en omdat dit onze entry in de US of A was moesten we door de douane heen. Hier kwam onze Mobile Passport Control app uitstekend van pas want na het maken van een selfie (geen idee waarom) en inchecken mochten we in de rij waar niemand stond en waren we razendsnel door de douane heen.

Daarna was het tassen van de lopende band halen en die vijf meter verder weer afgeven en we hadden twee uur de tijd om op het vliegveld door te brengen voordat onze volgende vlucht zou vertrekken.

zondag 28 juli 2024

Boarden

Op weg
Het was tijd om aan boord te gaan en onze stoeltjes waren de achterste in het vliegtuig met als groot voordeel dat we twee maal twee stoelen hadden en geen rijtjes met drie stoelen.

Onderweg bleek het nadeel daarvan want toen wij aan de beurt waren om eten te krijgen was er geen keuze meer over en moesten we eten wat de pot schaft en dat was een vegetarische lasagne. Met nog een break voor een ijsje verliep de vlucht van 7,5 uur lekker vlot en werd de langding ingezet.
 

zaterdag 27 juli 2024

Innerlijke en uiterlijke verzorging

The price was right
Terwijl we rondliepen werden we opeens aangesproken door een dame van de Xpress spa, dit bleek een vriendin van mijn vrouw te zijn. We kregen koffie en een stoelmassage aangeboden om te helpen de tijd door te komen.

Daarna was het tijd voor een hapje bij onze standaard ontbijt plek op Schiphol waar wij van een vers sapje, broodje tonijn en croissant genoten tegen de absoluut niet schappelijke prijs van 18€.

vrijdag 26 juli 2024

Vertrek

Ruim op tijd
Zoals verwacht was onze taxi ruim te vroeg en dus waren wij ruim op tijd op Schiphol maar de Almeerse delegatie was nog veel meer op tijd want door het afsluiten van de A10 waren zij nog veel vroeger vertrokken.

Bij de rij legde ik aan de dames van de maatschappij uit dat ik nog niet ingecheckt was en werden wij naar de priority rij verwezen om alles in orde te maken. Dat verliep erg vlot, ondanks een erg chagrijnige grond stewardess en na een eveneens vlotte douane en veiligheidscheck stonden we in de gate area's om te wachten op onze vlucht.

donderdag 25 juli 2024

Paniek

AiAiAI
Morgen vliegen we dus vandaag kunnen we inchecken voor onze vlucht met American. Dat ging prima voor de kinderen en mijn vrouw maar ik kreeg een error bij het online inchecken dat de gegevens niet klopten.

Nadere bestudering leerde dat ik bij het boeken van de vlucht een fout had gemaakt bij de einddatum van mijn paspoort maar dat kon ik herstellen en opnieuw inchecken. Ik kreeg echter wederom een fout en zag niet waar die gemaakt was. Dat werd bellen met de helpdesk van AA en de vriendelijke dame aan de lijn kon achterhalen dat ik ook nog een foute geboortemaand had ingevuld. Die kon op het vliegveld hersteld worden legde ze mij uit maar ik moest in ieder geval op tijd zijn om de balie genoeg tijd te geven om het te herstellen.

woensdag 24 juli 2024

Duin en Kruidberg

De jarige
Mijn vriendin haar verjaardag was exact een dag voor wij op vakantie gingen dus uitgebreid vieren ging het niet worden dit jaar. Daarom besloten wij met mijn moeder te gaan lunchen op het landgoed Duin en Kruidberg. Het was heerlijk weer en dat betekende dus dat de brasserie naar de tuin was verplaatst en de buitenkeuken gebruikt werd.

Een ding dat nog altijd hetzelfde was, was de snelheid dus ga hier niet heen als je haast hebt want we konden lang wachten voor er iemand bij ons kwam. De drankjes (twee maal witte wijn en een maal verse muntthee) arriveerden wel vlot maar na het bestellen van het eten (brood met geitenkaas, salade met zalm en salade met buikspek) was het weer lang wachten. In die tijd maakten de dames een rondje om het landgoed te bewonderen maar daarna was het nog steeds wachten op het eten.

Wat lang duurt is kennelijk wel goed want alles smaakte prima, het was echter dusdanig ver in de middag geworden dat we geen koffie met gebak meer namen maar naar huis gingen want er moest nog het een en ander gebeuren voor ons vertrek.

dinsdag 23 juli 2024

We zijn er bijna

Het schiet op
De vakantie begint in een stroomversnelling te komen want steeds meer partijen beginnen ons e-mails te sturen. Zo sturen hotels al mails met we verwachten je binnenkort, krijgen we van het pretpark uitgebreid advies over hoe we het bezoek moeten plannen en wat we mee moeten nemen en krijgen we van de luchtvaartmaatschappij de eerste berichten over het invoeren van gegevens zodat we soepel kunnen inchecken en boarden.

Kortom alles voelt naar een heel spoedig vertrek van de vakantie en daar hebben we allemaal heel veel zin in.

maandag 22 juli 2024

Kennedy Space Center

Altijd lekker
 Inmiddels is het allerlaatste ticket voor de vakantie aangeschaft en wel op een manier waar de gemiddelde Nederlander gelukkig van wordt.

Kennedy Space Center was namelijk een actie begonnen met 13% korting ($7) per ticket en daar maakten we uiteraard gebruik van zodat we in totaal iets meer dan dertig dollar besparen.

zondag 21 juli 2024

Inpakken

Alle ballen verzamelen
Dit keer zijn we al in het weekend aan het inpakken omdat we allebei volgende week nog werken. Normaal gaan we met twee koffers en een trolley op vakantie, deze keer wordt het een normale en een medium koffer.

Daar zijn twee redenen voor als eerste gaan we met zijn vieren weg en si er dus meer bagage voor de kofferbak en ten tweede gaan we wat korter dan normaal dus hebben we minder kleding nodig. In ieder geval zijn de koffers nu klaar, woensdag de laatste dingetjes erbij en we´re ready to go.
 

zaterdag 20 juli 2024

Universal studios

Genoeg achtbanen
Met een dag vertraging, ook Universal had last van de wereldwijde computer storing, hebben wij dan onze kaartjes voor het pretparkbezoek in de pocket. 

De attracties waar ik het meest naar uitkijk zijn de Bourne stuntshow en de Transformers 3D ride maar er zijn nog meer leuke dingen om hier een gezellige dag van te maken!

 

vrijdag 19 juli 2024

Zomer

Altijd gezellig
Vandaag was het dan eindelijk echt mooie weer en had ik met een vriend in de namiddag op de nieuwemarkt afgesproken om wat te gaan drinken. Ik was er als eerste en wist zowaar een vrij tafeltje op het terras van Gewaegth te scoren en zat met een bier te wachten.

Algauw arriveerde hij ook en genoten we in het zonnetje van bier, bitterballen, vlammetjes en mini frikandellen terwijl het gesprek ower sport, werk, vakantie en de toestand in de wereld ging. Het was een topmiddag en een mooie voorzet op de aanstaande vakantie.

donderdag 18 juli 2024

Roofing services

Vlot en vriendelijk
Naar aanleiding van de onlangs gedane dak inspectie moesten er enkele kleine probleempjes verholpen worden en daarvoor zou het bedrijf Roofing zich om negen uur 's ochtends melden. Ik had aangegeven dat ze zich bij mij konden melden en was dus op tijd opgestaan, dacht ik. 

Echter om half negen ging de deurbel al en stond de reparateur voor de deur om de sleutel voor het dak in ontvangst te nemen. Dat was dus maar eventjes zonder te douchen wat kleding aanschieten om de sleutel te overhandigen. Wijze les voor de toekomst, ruim op tijd is stukken beter dan op tijd.

woensdag 17 juli 2024

Kleren

Niet te veel
We gaan niet al te veel kleding meenemen op de vakantie. Het is een tropisch klimaat dus truien, jassen en dingen met lange mouwen blijven in ieder geval thuis. Verder zal er uiteraard het een en ander gekocht worden (de shopping list is gemaakt) en voor noodgevallen hebben we in het appartement waar we de tweede helft van de vakantie zitten een wasmachine. Kortom dat worden geen grote, volle koffers maar een lichte bepakking.

dinsdag 16 juli 2024

Nieuwe werkgever?

Ons zusje
De samenwerking binnen ons cluster aan organisaties gaat steeds beter dus was ik vandaag, met een paar collega's, aanwezig in Nieuwegein.

Er is per 1 juli een forse wijziging door de overheid doorgevoerd die impact op ons allemaal heeft en in plaats van alles individueel te gaan doen is samenwerking een stuk beter. Daarom zaten wij vandaag bij hun op kantoor. Het was een vruchtbare dag maar ik zit tegenwoordig vaker op hun kantoor dan het onze, dus ik heb het idee dat ik een nieuwe werkgever heb terwijl er niets veranderd is.
 

maandag 15 juli 2024

Volle tafel

Daar is geen plek meer voor
Wij kunnen geen diner gasten ontvangen tot de vakantie want de eettafel heeft inmiddels een heel ander doel gevonden. Er is. nog net, plek voor twee personen en voedsel maar de rest van de tafel wordt ingenomen door spullen voor de vakantie. Zo begint de reisapotheek vorm aan te nemen met dingen als pleisters, paracetamol, jodium en nog het een en ander en staan daarnaast al de voorraden voor aan boord opgestapeld zoals koekjes, chocolade en chips. Kortom het is meer de vakantietafel geworden dan de eettafel.

zondag 14 juli 2024

Nieuw raam

Gepiept
Vandaag was het dan zover, ons keukenraam zou vervangen worden. De mannen zouden tussen acht en twaalf uur langskomen.

Ik was op tijd opgestaan maar dat was niet nodig want de bel ging pas om kwart voor elf dus ik dacht dat ik niet in de middag op kantoor zou zijn maar dan had ik buiten de waard (of het personeel van Hermans) gerekend. Er kwamen twee man binnen, een hulpje en een senior net een emmer met gereedschap en een raam en die stonden binnen de vijftien minuten weer buiten na het klaren van de klus.

zaterdag 13 juli 2024

24 uur Schiphol taxi

De start
De vakantie start als altijd van huis en gaat vandaar (bijna) altijd naar Schiphol want we vertrekken meestal met het vliegtuig naar onze vakantiebestemming. Ook dit keer bleek oude bekende 24 uur schipholtaxi de goedkoopste aanbieder en dus selecteerde ik die wederom. 

Deze keer koos ik een wat minder vroege start en rekende een kwartier voor de tocht van huis naar Schiphol i.p.v. de dertig minuten van vorig jaar. De chauffeurs van dit bedrijf zijn namelijk heel erg op tijd (lees veel te vroeg) en dus is het inbouwen van extra marge niet echt nodig.

vrijdag 12 juli 2024

Axel F

He's back
Kennelijk is het huidige succes pakket van Eddy Murphy het opnieuw ophalen van zeer oude concepten want na een vervolg op Coming to America is er nu een vierde deel in de Beverly Hills cop serie verschenen.

Waar ik Coming2America een erg leuke film vond waar ik met plezier naar gekeken heb is dat niet Gelukt met Axel F. De film is niet echt slecht maar zeker niet zo onderhoudend als de originele films. Alle acteurs van vroeger doen weer mee, de muziek wordt ook gerecycled uit de eerdere delen maar Murphy is kennelijk niet meer genoeg in vorm voor de actie scènes die de film echt wel nodig heeft. Kortom als je je verveeld en je hebt de originele gezien kan kijken echt geen kwaad maar er zijn betere films en series om naar te kijken.

donderdag 11 juli 2024

Kampioenen

Woohoo
Het was alweer de laatste dag van de AI week en vandaag stond in het teken van afronden. We keken terug op alles wat we geleerd hadden en maakten plannen over waar we volgende week mee van start willen gaan in ons eigen werk.

Als afsluiter was er nog een prijsuitreiking voor de diverse opdrachten die iedereen uitgevoerd en bleek er nog een mooie wisselbeker te zijn 


 Nl elftal niet maar wij wel de wisseltrofee is ours

woensdag 10 juli 2024

Epic MacD

Deze dus
Inmiddels heeft de jeugd een nieuw agendapunt voor de agenda ingebracht en dat agendapunt heeft mij iets geleerd wat ik nog niet wist. In Orlando zit namelijk de grootste McDonalds van de wereld en die willen zij dus bezoeken.

Nu is dit veel meer dan alleen een McDonalds want er zit ook een complete arcade in het gebouw dat een oppervlakte van 1800 vierkante meter heeft. Maar niet alleen die arcade is bijzonder ook het menu is bijzonder te noemen. Waar er lokaal afwijkingen zijn zoals de McKroket in Nederland en de samurai burger in Thailand maar hier gaan ze compleet los. Naast de standaard burgers kun je hier ook bv. pizza, pasta, wafels en omelet bestellen. Misschien kan ik straks wel roepen "Ik heb bij de McDonalds gegeten en het was een gezonde maaltijd". alhoewel ik dat betwijfel.

dinsdag 9 juli 2024

Universal studios

And the winner is
De pretpark keuze voor de Amerika vakantie was al geruime tijd geleden gemaakt, Universal studios had duidelijk gewonnen van the house of mouse. Wat nog niet bepaald was welke van de parken van Universal het ging worden.

Ze hebben er drie waarvan een water park die het uiteraard niet ging worden en de strijd ging dus tussen de islands of adventure en het originele park Univerals studios zelf. De jeugd mocht beslissen en die koos voor de studios en niet voor de eilanden dus we gaan het originele park bezoeken tijdens de vakantie!

maandag 8 juli 2024

De week van de vette kledder

Ongezond maar lekker
 Dit blijkt niet alleen de week van de AI te zijn maar ook de week van de vette kledder. De verzorging tijdens de week van de AI was uitstekend met koffie en koek, snacks en andere lekkere tussendoortjes maar ook de lunch was prima geregeld.

Waar dag een nog nog gezond begon met broodjes is de rest van de week een stuk calorierijker met Chinees, pizza, patat en döner of  kapsalon. Ik heb dan ook besloten dat een gezonde salade als avondmaaltijd deze week een prima compensatie is voor de vette lunches die gaan komen.

zondag 7 juli 2024

De week van de AI

Mijn nieuwe beste vriend
Deze week staat in het teken van Artificial Intelligence. De directie van onze bedrijven heeft de agenda's van de mensen van R&D en beheer volledig leeg geveegd en we gaan gezamenlijk in die week op het kantoor van ons zusterbedrijf zitten waar we workshops gaan houden, gastsprekers hebben en vooral heel veel gaan experimenteren met wat AI kan en wat AI voor ons kan betekenen. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik er heel veel zin in heb en hoop er heel erg veel van te gaan leren.

zaterdag 6 juli 2024

Inkopen

Huis leverancier
Met de vakantie minder dan drie weken van ons af wordt het tijd om te beginnen met het inslaan van snaai voor de vliegreis. Deze week waren de M&M's in de bonus dus daar werden meteen twee zakken van aangeschaft. Ook de mini stroopwafels (caramel, zeezout) werden aangeschaft, nu alleen nog even kijken of de pringles de komende twee weken in de bonus gaan komen.

vrijdag 5 juli 2024

Pieren

De pier van Clearwater
Tijdens de vakantie zitten we een volle dag aan de golf van Mexico en die gaan we doorbrengen met wat bezoeken aan dat typische Amerikaanse icoon, de pier.

We gaan er twee bezoeken, de eerste ligt op Anna Maria eiland en heeft op het einde van de pier een restaurantje annex viswinkel en daar gaan we heerlijk lunchen. De tweede is stukken groter en daar is ook elke namiddag muziek en entertainment dus daar verblijven we de hele middag en avond en ronden zo onze dag aan de golf van Mexico af..


donderdag 4 juli 2024

Sligro

Helaas
 We gingen boodschappen doen bij de Sligro maar met bijbedoelingen, ze hadden namelijk een barbecue event en dat betekende dat er buiten gebarbecued werd waar je kon proeven en uiteraard kon kopen. Bij het oprijden van het terrein roken we de geuren al maar bij het parkeren begon het te plenzen, flink te plenzen. Dus gingen we eerst boodschappen doen en daarna was het tijd om de barbecue stand te bezoeken.

Dat plan viel echter in de wind want toen we klaar waren was de regen inderdaad verdwenen maar was het zo hard gaan waaien dat de barbecue tent afgebroken werd door het personeel. We gingen dus naar huis zonder iets geproefd te hebben maar wel met een kar vol met heerlijke boodschappen.

woensdag 3 juli 2024

Polarsteps

Ziet er goed uit
Via via maakte ik kennis met polarsteps, een Nederlandse app die je reizen bijhoudt en waar je een leuk fotoboek mee kan maken. Na het downloaden en installeren kreeg ik zelfs de optie om reeds gemaakte trips toe te voegen en dat deed de app netjes met de foto's van onze laatste vier vakanties.

We gaan zien hoe de app het doet tijdens de komende vakantie en of we er na afloop een mooi fotoboek mee samen kunnen stellen.
 

dinsdag 2 juli 2024

Miss Korea

Lekker
Omdat mijn vriendin jarig is op de dag voordat we vertrekken voor de vakantie besloot zij nu al te trakteren op een etentje en waar wij dat normaliter mijn zijn tweeën doen werden nu ook haar dochter en vriendje uitgenodigd.

We hadden afgesproken bij een oude favoriet, Miss Korea. Wij waren iets te vroeg en zij iets te laat maar om iets over half zeven zaten we aan tafel. Het concept bleek iets aangepast te zijn waar het eerst alleen all you can eat was kon je nu ook a la carte eten maar wij maalden de traditionele keuze van all you can eat. Het was lekker, het was gezellig en het hoofd onderwerp van gesprek was uiteraard de vakantie die nog drie weken en een dag in de toekomst lag. Iedereen had er erg veel zin in en er werden flink wat dingen afgestemd. Twee uur later verlieten wij het restaurant, zij terug naar Almer en wij terug naar huis, de volgende afspraak is op Schiphol op de dag van vertrek!

maandag 1 juli 2024

Playlist Florida

Voor in de auto
Voor deze vakantie gaan we een gewoonte van de boys opnieuw in het leven roepen, we gaan een gezamenlijke vakantie playlist maken op Spotify. Net zoals vroeger maken we een gedeelde playlist waar iedereen nummers in mag zetten, maar in tegenstelling tot vroeger hoeven die niet meer rechtstreeks met de vakantie bestemming te maken.

Wat het ook leuker maakt dan vroeger is dat de huurauto's tegenwoordig allemaal Apple carplay ondersteunen dus we kunnen tijdens de roadtrips heerlijk meebrullen met onze eigen playlist.