zondag 14 juni 2009

Voorbereidingen

Deze zomer wordt de trip naar Oost Duitsland en Berlijn ingezet door de 2 René's. Reeds in 2008 werd het idee geopperd om een trip die kant uit te maken maar er kwam (zoals van wel meer mooie plannen) toen niets terecht. Inmiddels gaat het dan toch gebeuren in juli 2009 maar dan komt de grote vraag "Wat valt er te beleven in Oost Duitsland?" Uiteraard is Berlijn de grote inkopper maar wat dan???? Het idee voor deze week vakantie is om te starten via de onderkant van het oude Oost Duitsland, vervolgens een stop in Berlijn om dan via de bovenkant weer terug richting Amsterdam te vertrekken. Dit alles ergens halverwege juli. Uiteraard helpt het bezit van een leaseuato behoorlijk aangezien er dan geen reiskosten zijn.

Een onderzoek via Google Maps en wikitravel leverde al snel de ideeen op voor de eerste helft van de tocht. De steden Leipzig en Dresden hebben beide veel te bieden op het gebied van cultuur, historie en omgeving. Deze zijn dus gereserveerd voor het 1e deel van de tocht. Het middenstuk wordt uiteraard Berlijn met Potsdam. De 2e helft staat nog open. Het zou zelfs een optie kunnen zijn om een uitstapje naar Polen te maken want dat is slechts 2 uurtjes reizen van Berlijn verwijderd. Net zoals voor de Amerika trip zal via dit blog en een google agenda de reis gepland worden en de bedoeling is om wederom voor het thuisfront de informatie via dagelijkse blog updates tijdens de vakantie inzichtelijk te hebben. Volgende episodes zullen wat dieper ingaan op de diverse steden en de dingen die daar te beleven vallen.

1 opmerking:

  1. De meest belangrijke vraag die natuurlijk speelt is of er in een van de Duitse steden die aangedaan worden een bepaald etablishement is dat hamburgers verkoopt en waar de serveersters in korte oranje broekjes en strakke witte truitjes rondlopen. Hmmm....hoe heet die tent ook alweer????

    BeantwoordenVerwijderen