dinsdag 16 juni 2009

De start


De eerste dag wordt de reis naar Leipzig ingezet. Dit is een ritje van 6 uur vanaf Amsterdam dus bij een vertrek tijd van 8 uur zal het ergens tussen 3 en 4 worden voor we in Leipzig zijn. Uiteraard moet er een goede lunch onderweg ingezet worden en Hamburg wordt precies tijdens de lunchtijd aangedaan. De hotelprijzen zijn prima te doen in (Oost) Duitsland. Het mercure in het stadscentrum heeft 4 sterren en is 66 euro per nacht.

Dag 1 zal dan bestaan uit inchecken. wat rondkijken in het oude stads centrum (met name de oude renaissance gebouwen met al hun musea), eten (schnitzels?) en drinken (een aanrader schijnt Gose te zijn, het meest obscure bier ter wereld) en uitgaan in de Karl Liebknecht Strasse en Auerbach;s keller (een kroeg stammende uit 1525 waar Goethe stamgast was). Dag 2 kan dan bestaan uit de diverse historische bezienswaardigheden (st Thomaskerk met Bach museum (zie de foto), het Voelkerschlachtdenkmal monument) en winkelen ( de kleine winkeltjes in het centrum en de grote malls buiten de stad). In de loop van de dag kan dan het vertrek naar Dresden, de 2e stop, ingezet worden.

1 opmerking:

  1. Het winkelen spreekt mij wel aan! Voor de overige zaken is het goed dat de René's samen gaan, want voor het USA reisgezelschap zou dit even een te grote dosis cultuur zijn!!

    En in het Mercure ben ik benieuwd of de Hotel Prostitue te vinden is :-)

    BeantwoordenVerwijderen