vrijdag 28 maart 2014

Thaicoon

Het voorgerecht
Woensdagavond moest ik helaas opnieuw uit eten. Deze keer had ik met een vriendin afgesproken om na het werk bij Thaicoon in Almere een hapje te gaan eten. Ik pikte haar dan ook bij haar huis en vervolgens reden we naar het centrum van Almere waar Thaicoon gevestigd is. Het bleek een mooi ingericht restaurant te zijn met een open keuken. Zij kende de eigenaresse en liep vrolijk de keuken in om hallo te zeggen voordat we aan een tafeltje gingen zitten voor een van de vreemdste etentjes die ik ooit gehad heb.

Ik liet de bestelling aan haar over want er is weinig wat ik niet lust en volgens mij lust ik alles uit de Thaise keuken. Vervolgens liep zij vrolijk de keuken in om persoonlijk ons voorgerecht (de mix van Thaise hapjes) te regelen en die kwam zij ook brengen inclusief wat te drinken. Alles smaakte prima maar zij verliet onze tafel om zich wederom in de keuken aan het werk te begeven. Zij had namelijk besloten om een Thaise specialiteit te maken die niet op de kaart stond en die ik nog nooit gegeten had. Het was in een zijn geheel (dus met kop en staart) gebakken witvis in een salade. Ik moet zeggen, heel erg lekker. Daarnaast hadden wij een gerecht van rundvlees met Thaise basilicum, pepers en knoflook met een zoetige smaak en een pittige salade met garnalen en inktvis. Alles was prima van smaak en ik complimenteerde mijn vriendin met de vis. Na ijs voor haar en espresso voor mij verlieten we na het tweede rondje koffie Thaicoon. Zoals ik al zei een van de meest verrassende diners die ik ooit had meegemaakt want waar kom het je tegen dat je tafelgenoot meerder malen de tafel verlaat om in de keuken de gerechten te bereiden.

1 opmerking: